Producator confectii metalice VidasMET
warranty (1)
Fabricat in Romania
quality
Garantie 7 ani
team (1)
Proiecte personalizate
express-delivery (1)
Transport National

Termeni si conditii

CONDITII GENERALE
Vidas Met S.R.L.
sediu: str. Lalelelor nr. 8, 107080, Brazi Prahova, Romania Nr.Ord.Reg.Com.Prahova: J29/371/2005 CUI: RO17246078

(denumita in continuare „Vanzator') pentru comercializarea bunurilor prin intermediul magazinului virtual, situat pe internet la: www.vidas.ro

Folosirea (vizitarea sau comandarea produselor) magazinului virtual online www.vidas.ro, inclusiv emiterea comenzilor pentru produsele expuse, implica acceptarea acestor termeni si conditii. Operatorul Vidas Met SRL isi rezerva dreptul de a modifica acesti termeni fara o notificare prealabila.

Politica de pret
Preturile afisate pe site NU contin TVA si NU includ cheltuielile de transport. Pentru conditiile de transport va rugam sa cititi sectiunea ‘livrarea produselor’. Pentru anumite produse sau categorii de produse pot exista oferte speciale, al caror pret este mai mic decat pretul normal de vanzare.

Confirmarea comenzii
Fiecare comanda emisa va fi confirmata fie on-line, fie telefonic. Confirmarea telefonica este obligatorie pentru clientii noi, in urma inregistrarii contului de client.
In cazul in care comanda Dvs. nu poate fi confirmata, datorita faptului ca nu putem lua legatura cu Dvs., utilizand oricare din metodele de contact, ca urmare a furnizarii de informatii eronate la inregistrarea pe site, operatorul poate lua decizia revocarii acesteia, in termen de 10 zile de la emitere.

Cum platesc?
Metodele curente de plata sunt:

  • ordin de plata, in momentul lansarii comenzii
  • depunere numerar in contul companiei sau virament in acest cont.

Cum se face livrarea? Livrarea va fi efectuata prin firma de curierat, contra cost sau cu flota Vidas Met in judetul Prahova. Costul aferent transportului si termenul de livrare va fi comunicat in functie de disponibilitatea produselor odata cu confirmarea comenzii. Pentru comenzile primite in zilele de sambata, duminica si in timpul sarbatorilor legale confirmarea comenzii se face cel tarziu a doua zi lucratoare. Toate expeditiile sunt insotite de factura fiscala si certificatul de garantie, instructiuni de utilizare in limba romana pentru produsele ce impun acest lucru.

Limite de responsabilitate privind achizitiile online
Pentru intarzierile cauzate de firma de curierat, Vidas Met SRL nu este sub nici o forma responsabila pentru depasirea termenului de livrare a produselor. Comandarea produselor nu garanteaza livrarea produselor in termenul afisat.

Decizia privind achiziti unui anumit produs de pe site-ul de vanzari on-line www.vidas.ro revine in totalitate cumparatorului.

Responsabilitatea asupra integritatii produselor livrate apartine in totalitate transportatorului, incepand cu momentul expeditiei acestora.

FOARTE IMORTANT ESTE CA DVS. SA VERIFICATI INTEGRITATEA PRODUSELOR LA RECEPTIA ACESTORA INAINTE DE A SEMNA DE PRIMIRE, DEOARECE DUPA ACEEA, FIRMA DE CURIERAT NU MAI POATE FI TRASA LA RASPUNDERE IN CAZUL RECLAMATILOR DETERIORARILOR PRODUSELOR PRELUATE.

Observatie
Pozele au carater orientativ in alegerea produsului si in majoritatea cazurilor reflecta intocmai produsul.

Garantia Produsele cumparate prin intermediul vidas.ro sunt noi si beneficiaza de garanție, conform prevederilor legale in vigoare (OUG 21/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea 449/2003, cu modificarile si completarile ulterioare) si politicilor comerciale ale producatorilor.

Termenul de garantie decurge din momentul facturarii produsului. Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei. Nu se pot elibera duplicate pentru certificatul de garantie.
Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei, cu exceptia situatiilor cand se precizeaza altfel in certificatul de garantie comerciala.

Pe langa orice alte garantii prevazute de legile aplicabile si detaliate in certificatul de garantie emis de catre Producator, acesta garanteaza Cumparatorul impotriva oricarei non conformitati care poate afecta intreaga sau o parte a bunurilor, cu exceptia uzurii normale, pentru o perioada de 24 luni de la data emiterii facturii de vanzare. Exceptie fac produsele consumabile, care nu beneficiaza de garantie.
In cazul solicitarilor nejustificate a garantiei, Vanzatorul isi rezervă dreptul de a factura Cumparatorului contravaloarea manoperei de diagnosticare a produsului (in valoare de 100 Lei inclusiv TVA per reper reclamat) si a taxelor de transport corespunzatoare.
Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru pierderea informatiilor sau orice alte prejudicii, singura obligatie fiind aceea de a repara sau inlocui echipamentul defect (sau partile acestuia), in conditiile legale mentionate in aceasta pagina.
In cazul in care aceste produse sunt folosite intens si in medii ostile (mediu industrial) garantia se limiteaza la un an de zile.
Vanzatorul declara pe propria raspundere ca produsele comercializate prin magazinul online respecta cerintele referitoare la protectia vietii, sanatatii, securitatii muncii ai protectiei mediului, in conformitate cu prevederile HG 1022/2002 și HG 457/2003.

Returnarea produselor Cumparatorul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii: – Produsul nu este conform cu specificatiile de pe site. In cazul in care produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. In cazul in care va fi agreata inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, cumparatorul va achita diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produdului inlocuitor. Costurile de retur si transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, vor fi suportate de catre Cumparator. – Produse ce au fost livrate gresit. Livrarea altor produse decat cele comandate trebuie semnalata imediat, iar Cumparatorul va refuza receptia acestora. Cumparatorul poate solicita returnarea acestora pentru inlocuire, iar daca produsul nu se mai afla in stoc poate opta pentru rambursarea integrala a contravaloriivalorii.In cazul in care va fi agreata inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, cumparatorul va achita diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produdului inlocuitor. Costurile de retur si transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, vor fi suportate de catre Vidas MET.

Renuntarea la cumparare Conform legislatiei in vigoare, posibilitatea de retur al unui produs fara a preciza motivele, se aplica numai cumparatorilor persoane fizice (detalii in O.U.G. Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative).

Notificarea de retur se face in scris, in termen de maxim 14 zile calendaristice incepand din ziua in care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produsului.
Cumparatorul care renunta la cumparare in conditiile legii va suporta costurile directe legate de returnarea produselor (art 14 (2), O.U.G. Nr. 34/2014).

Cumparatorul va putea solicita schimbarea produsului, in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care cumparatorul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret nu se va returna. Vidas MET SRL va expedia produsul solicitat la schimb numai dupa ce Cumparatorul a returnat produsul cumparat initial. Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia, se va face in cel mult 30 de zile lucratoare de la retur.

Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua in urmatoarele conditii:
– Starea produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor, inclusiv ambalajele trebuie mentinute intacte – Daca produsul prezinta defecte de fabricatie – Produsele nu pot fi returnate daca au fost deja utilizate.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, Vidas MET SRL are dreptul de solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea cumparatorului, de a reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.
Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.
In toate cazurile returnarii / inlocuirii produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare / inlocuire sunt suportate de catre cumparator. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.
In cazul in care pentru un produs este emis un certificat de garantie si se constata neconformitatea in perioada de garantie, se va dispune masura reparatorie cu respectarea OG 21/1992, Legii 449/2003 si a altor dispozitii legale in vigoare.

NOTA: In oricare din situatiile de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceasi stare, in ambalajul original, impreuna cu toate documentele insotitoare (factura, certificat de garantie,etc.). In momentul efectuarii unei comenzi online, Cumparatorul declara ca a luat la cunostinta si este intru totul de acord ce cele mentionate mai sus.

Achizitioneaza produsele Vidas MET prin platforma SEAP.

Ai nevoie de ajutor?
Scan the code
Call Now Button